از خدماتی که شرکتهای بیمه در بیمهنامه خودرو ارائه میدهند، میتوان به خسارت سیار اشاره کرد. در صورت وجود واحد خسارت سیار، در زمان وقوع حادثه، کارشناسان ارزیاب خسارت بیمه به محلی که تصادف رخ داده است مراجعه کرده و حادثه را بررسی میکنند. بهبیاندیگر، برای اینکه بهراحتی بتوان خسارت را از شرکت بیمه دریافت کرد، باید تعداد مراکز پرداخت خسارت بیشتر بوده و در دسترس باشند. همچنین اگر شرکت بیمه در این راستا یاریرسان باشد و در پرداخت خسارت تعللی نکند، نظر بیمهگزاران را به خود جلب خواهد کرد. معیاری مهم برای انتخاب شرکت بیمه این است که بیمهگزار بتواند در کمترین زمان ممکن از شرکت بیمه خسارت بگیرد. با داشتن واحد خسارت سیار این اتفاق خواهد افتاد.
فهرست مطالب
خسارت سیار
هنگامیکه تصادف رخ میدهد، علاوه بر انتقال حس بد به زیاندیده و رانندهی مقصر، فکر کردن به مراحلی که برای دریافت خسارت باید طی شود، امان را میبرد. در برخی موارد بسیاری از افراد نمیدانند باید چگونه دنبال دریافت خسارت باشند. گاهی نیز این افراد نمیدانند که چه مدارکی را برای آن باید ارائه دهند. در این مقاله قصد داریم در رابطه دریافت خسارت به روش گفتهشده با شما صحبت نماییم.
از خدمات بینظیری که در برخی از شرکتهای بیمه وجود دارد، داشتن واحد خسارت سیار است. درواقع با داشتن این گزینه در خدمات شرکت بیمه، در زمان خسارت کارشناسان مربوطه به محل تصادف اعزامشده و حادثه را از نزدیک بررسی میکنند.
چه خسارتهایی از طریق واحدهای سیار قابل پرداخت است؟
برخی تصور میکنند که کارشناسان سیار فقط خسارت بیمه شخص ثالث را ارزیابی و بررسی میکنند. درصورتیکه اینطور نیست. خسارت بیمه بدنه نیز از این طریق قابل پرداخت است.
چگونه خسارت خود را از شرکت بیمه دریافت کنیم؟
دریافت خسارت از شرکتهای بیمه به روشهای مختلفی صورت میپذیرد. یکی از مرسومترین روشهای دریافت خسارت مراجعه به مراکز پرداخت خسارت است. متقاضیان عزیز میتوانند به مراکز دریافت خسارت شهر/ استان خود مراجعه کرده و نسبت به وصول خسارت اقدام نمایند. لازم به ذکر است که با انتخاب این روش باید زمان زیادی را صرف کرده یا با مشکلاتی اعم از ناهماهنگی طرفین، عدم مراجعه مقصر به مرکز پرداخت مواجه شوید.
بهترین روش برای دریافت خسارت، استفاده از روش پرداخت خسارت سیار است. لطفاً توجه داشته باشید که این روش تنها برای خسارتهای مالی قابلاستفاده است نه خسارتهای جانی!
چه مدارکی برای پرداخت خسارت سیار لازم است؟
بهمنظور دریافت خسارت به روش فوق، میبایست طرفین حادثه در محلی معین اعلام حضور کرده و مدارک زیر را بهمنظور دریافت خسارت سیار به همراه داشته باشند:
- گزارش پلیس
- کروکی تصادف
- گواهینامه طرفین
- کارت خودرو طرفین
- بیمه شخص ثالث معتبر طرفین
چنانچه خسارت وارده کم باشد، نیازی به رسم کروکی تصادف نخواهید داشت؛ اما برای اطمینان لازم میتوانید درخواست رسم کروکی دهید.
سقف خسارت سیار چقدر است؟
برای پرداخت خسارت به روش گفتهشده میبایست به سقف درجشده در بیمهنامه توجه داشته باشید. آنچه در بیمهنامه شما لحاظ شده است سقف خسارت دریافتی شماست.
در چه شرایطی خسارت مالی بیمه شخص ثالث بدون کروکی پلیس پرداخت میشود؟
در شرایط زیر بدون کشیدن کروکی خسارات مالی پرداخت میشود:
- هردو وسیله نقلیه دارای بیمه شخص ثالث معتبر و پیوسته باشند.
- هر دو راننده دارای گواهینامه معتبر و متناسب با وسیله نقلیه باشند.
- حادثه منجر به خسارت جرحی (جراحت یا فوت) نشده باشد.
- حداکثر خسارت وارده به زیاندیده ۲۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ است.
- طرفین حادثه در مورد مقصر اختلافنظر نداشته باشند.
- هر دو وسیله نقلیه توسط کارشناس بیمه بازدید شود.
مدارک دریافت خسارت بدون کروکی در بیمه شخص ثالث
مدارک زیر برای دریافت خسارات بدون کروکی در بیمه شخص ثالث موردنیاز است:
- شماره بیمه شخص ثالث طرفین حادثه
- اصل و کپی گواهینامه رانندگی طرفین حادثه
- کپی و اصل کارت ملی طرفین حادثه
- اصل و کپی کارت خودرو طرفین حادثه
- سند مالکیت وسیله نقلیه زیاندیده
- شمارهحساب بانکی (شماره شبا) زیاندیده جهت واریز خسارت