وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: عدم توسعه زیرساختها، دلیل اصلی کندی اینترنت در کشور است. ما مشکلی برای تأمین پهنای باند نداریم و اگر برخی اپراتورها به این نکته اشاره میکنند، قصد دارند کمکاریهای خود را به گردن وزارت ارتباطات بیندازند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه مراسم افتتاح سیستم سورتینگ مرکز تجزیه و مبادلات پستی کشور، در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سؤالات آنها در رابطه با کندی اینترنت پاسخ داد.
فهرست مطالب
افتتاح طرح ۴۲ میلیارد تومانی
وی درباره سیستم تفکیک هوشمند مرسولات پستی، گفت: امروز شاهد افتتاح مرکز تفکیک هوشمند مرسولات پستی در کشور هستیم. این کار حاصل فعالیت شبانهروزی پنج ماه گذشته همکارانم در شرکت ملی پست است. ما به دنبال این هستیم که با استفاده حداکثری از فناوریهای جدید و بهروز دنیا در مراحل مختلف کاری شرکت ملی پست، از قبول تا رهسپاری مرسولات پستی شاهد ارتقا کیفیت خدمات پستی و تحقق پست هوشمند در تراز جمهوری اسلامی ایران باشیم تا خدمات باکیفیت را به مردم ارائه کنیم.
وی تأکید کرد: برنامه ما این است که چنین مراکزی را در تمام مراکز استانها راهاندازی کنیم تا سرعت و دقت خدمات پستی بالا برود. سیستمهای سورتنیگ جزو پیشرفتهترین سیستمهای جهان است. چیزی که امروز مشاهده میکنید ترکیبی از اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و کلان داده است و اطلاعات از تلفیق مرسولات پستی است. برای این طرح ۴۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
عدم توسعه زیرساختها، دلیل اصلی کندی اینترنت
زارعپور در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره کیفیت اینترنت ثابت خاطرنشان کرد: از ساعاتی بعد که ساعت پیک مصرف است اینترنت کند میشود و این نشان میدهد مشکل در زیرساختهای شبکه است، در غیر این صورت کندی اینترنت در بقیه ساعات روز هم وجود داشت.
وزیر ارتباطات گفت: کاربران از ۹ شب به بعد بیش از هر زمان دیگری از اینترنت استفاده میکنند و به دلیل اینکه توسعه ارتباطات ثابت بهدرستی انجام نشده، آنها مجبور به استفاده از اینترنت سیار هستند که زیرساختهای آنها تغییری نکرده و نمیتواند این حجم از تقاضا را تأمین کند. همین مسئله کندی سرعت اینترنت را رقم میزند.
وی تأکید کرد: اکنون تقاضای مردم برای استفاده از اینترنت بینالملل و داخلی نسبت به گذشته افزایش قابلتوجهی داشته و به همین واسطه شبکه ارتباطی به نقطه بحرانی رسیده است. در حال برنامهریزی برای حل این مشکلات هستیم. یک راه برای حل مشکل در کوتاهمدت تخصیص فرکانس ۲۳۰۰ برای اپراتورهای همراه است.
زارعپور تأکید کرد: در حال برنامهریزی هستیم تا اپراتورها هر چه سریعتر بتوانند تجهیزات خود را وارد شبکه ارتباطی کشور کنند. ظرف ۲ ماه آینده یکی از اپراتورها تجهیزات خود را وارد میکند و این کیفیت شبکه را بهتر خواهد کرد.
وی تأکید کرد: پیگیر حل مشکلات سایت bts اپراتورها در شهرهای مختلف هستیم. برخی از این سایتها نیاز به تعمیر دارند و برای برخی دیگر حکم قلعوقمع صادر شده که با شهردار تهران در حال مذاکره هستیم تا این حکم لغو شود.
راهاندازی پنج میلیون فیبر نوری در دولت سیزدهم
زارعپور تأکید کرد: راهکار اساسی برای کاهش کندی اینترنت، توسعه شبکه اینترنت ثابت کشور است. برای تحقق این هدف، نیم میلیون فیبر نوری هفته آینده مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و برنامه ما این است که با همکاری همه با عزم ملی پروژه راهاندازی پنج میلیون فیبر نوری نقاط برای مردم و کسبوکارها را تا پایان دولت سیزدهم اجرایی کنیم.
وزیر ارتباطات گفت: ما مشکلی برای تأمین پهنای باند نداریم و برخی از اپراتورها اگر چنین چیزی را مطرح میکنند به دنبال این هستند که کمکاری و نقصانهای خود را به گردن وزارت ارتباطات بیندازند. ما هیچ مشکلی برای تأمین پهنای باند نداریم و تلاش میکنیم تا کیفیت شبکه را افزایش دهیم. تا زمانی که توسعه شبکه ارتباطی ثابت کشور افزایش پیدا نکند، گاهی اوقات با مشکل کندی اینترنت روبهرو خواهیم بود.
وی درباره ایمنسازی فضای مجازی برای کودکان گفت: همه اپراتورها در گذشته این امکان را نداشتند، اما اکنون به جای صدور سیمکارت مخصوص کودک، برنامه داریم تا پدر و مادرها بتوانند سیمکارت خود را درزمانی که کودک در حال استفاده از آن است به سیمکارت کودک تبدیل کنند، همین هفته از این طرح رونمایی خواهد شد.
زارعپور افزود: بخشی از بودجه شبکه ملی اطلاعات قرار است صرف توسعه ارتباطات ثابت در کشور شود. این بودجه نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است. ما بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی متولی توسعه زیرساختها و ارائه خدمات در کشور هستیم و در هر ۲ مسیر حرکت خواهیم کرد.