پس از اعمال تغییرات بانک مرکزی بر روند تخصیص سهمیه ارز مسافرتی در صرافیها، گزارشهای میدانی نشان میدهد که صرافیها فروش ارز برای کشورهای با ویزا را در اولویت قرار میدهند و در پی محدودیت در عرضه لیر در برخی از صرافیها، متقاضیان نیاز ارزی خود به لیر ترکیه را از دلالان تأمین میکنند.
فهرست مطالب
تغییر شرایط دریافت ارز مسافرتی
به گزارش ایسنا، بهتازگی بانک مرکزی در روند تخصیص ارز مسافرتی تغییراتی اعمال کرد که بر اساس آن، سقف مقرر این سهمیه برای کشورهای با ویزا بهصورت هوایی معادل ۲۰۰۰ یورو، برای کشورهای بدون ویزا بهصورت هوایی ۳۰۰ یورو و مسافرتی بهصورت زمینی، ریلی و دریایی نیز ۳۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزهاست.
هدف از تغییر رویه خرید و فروش ارز مسافرتی
بانک مرکزی هدف خود از این اقدام را ساماندهی وضعیت فروش ارز مسافرتی اعلام کرده است. در این راستا، گزارشهای میدانی از صرافیها حاکی از آن است که تغییرات در روند تخصیص ارز مسافرتی بر شیشه صرافیها برای اطلاع متقاضیان همراه مدارک موردنیاز بهمنظور دریافت هر یک از سرفصلهای فروش ارز بابت مصارف ارز خدماتی نصب شده است.
نکته حائز اهمیت در مشاهده وضعیت فروش ارز مسافرتی در صرافیها این است که صرافها بر اطلاع از کشور مقصد مسافر تأکید میکنند و بر نیاز ارزی فرد مبتنی بر کشور مقصد پاسخ میدهند که تخصیص ارز برای کشورهای با ویزا در اولویت قرار دارد.
همچنین، در مواردی دیده شد که صرافیها به درخواست متقاضیان برای دریافت لیر ترکیه جواب رد میدهند و این افراد برای رفع نیاز ارزی خود به دلالان مراجعه میکنند. از سوی دیگر، اغلب صرافیها خریدوفروش ارز انجام نمیدادند و صرافیها خلوت و صفی مقابل آنها تشکیل نشده بود. علاوه براین، روند کاهشی قیمتها در بازار ارز، قیمت ارز در صرافیها را پس از ۶ ماه به ۲۶ هزار تومان رساند.
مدارک لازم برای دریافت ارز
البته، مدارک موردنیاز برای خرید ارز مسافرتی با بخشنامه جدید بانک مرکزی تغییری نکرده و بدین منظور مدارکی چون پاسپورت، ویزا (برای کشورهای شامل دریافت ویزا)، عوارض خروج، اصل بلیت مهرشده توسط آژانس، کارت ملی جدید هوشمند، خط موبایل به نام شخص متقاضی، کارتبانکی به نام شخص خریدار، نشانی کامل کد پستی ۱۰ رقمی متقاضی لازم است.
در صورت اینترنتی بودن کد رهگیری و اطلاعات شرکت صادرکننده بلیت، روند اخذ ارز مسافرتی هفت روز مانده به تاریخ پرواز تا روز پرواز قابل انجام است.