وزیر امور اقتصادی و دارایی از فراهم شدن امکان خرید سفته بهصورت اینترنتی و غیرحضوری از ۲۰ بهمن و بهصورت ۲۴ ساعته خبر داد.
آغاز خرید الکترونیکی سفته
به گزارش ایسنا، سامانههای کاربردی وزارت امور اقتصادی و دارایی در ۱۹ بهمنماه با حضور وزیر اقتصاد در محل این وزارتخانه به بهرهبرداری رسید که این سامانهها در بخشهای معاونت خزانهداری، معاونت اقتصادی و همچنین مرکز فناوری اطلاعات وزارتخانه تهیه و بهکارگیری خواهد شد. یکی از این سامانهها، سامانه مدیریت بدهیها و اوراق بازار پول و سرمایه است که در راستای قانون رفع موانع تولید و ظرفیت انتشار اوراق مالی اسلامی و اسناد تسویه خزانه در قوانین بودجه سنواتی طراحی شده است.
هدف این سامانه شناسایی ثبت، پایش، گزارشگری بدهیها و تسهیل تأمین مالی دولت و تسویه و تهاتر بدهی و مدیریت اوراق مالی است. بر اساس آمارها تا تاریخ ۱۶ بهمنماه سال جاری بالغبر ۱۴۴۸ سند به مبلغ ۲۷ هزار و ۹۴۸ میلیارد ریال اوراق و اسناد مالی تسویه شده است.
در این جلسه تأکید شد تمام دستگاههای کشور به سامانه مرکز مدیریت بدهیهای عمومی و روابط مالی دولت، دسترسی دارند تا بتوانند از این طریق اقدام کنند و دومین سامانه آغاز آزمایشی سامانه سفته و برات الکترونیکی است که یکی از اهداف آن دسترسی آسان مردم و کسبوکارها به سفته و برات بوده تا بتوانند خدمات غیرحضوری دریافت کنند.
احسان خاندوزی در این مراسم با بیان اینکه امروز همزمان با سایر اقدامات وزارت اقتصاد از چهار سامانه جدید این وزارتخانه در حوزههای مختلف رونمایی شد که این سامانهها با هدف کاربری با دستگاههای استانی و ملی طراحی و عملیاتی شدهاند.
وی افزود: یکی از این سامانهها در حوزه خزانهداری کشور و سامانههای دیگر در حوزه رصد بدهیهای دولت و اوراق دولتی بوده و به دولت این اجازه را میدهد که صفر تا صد بدهیهای دولت و اوراق دولتی را رصد و پیگیری کند. همچنین این سامانهها موضوع ارائه تسهیلات به بخش اشتغال را رصد میکنند و به دولت این امکان را میدهند که نظارت دقیقی در این حوزهها داشته باشند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه از طریق این سامانههای جدید نظارت بر خط و آنلاین را برای دستگاههای مختلف ایجاد کردهایم ادامه داد: با رونماییهای امروز از سامانههای جدید خبر خوش ما این است که مردم از ۲۰ بهمن میتوانند بهصورت اینترنتی و غیرحضوری و بهصورت ۲۴ ساعته نسبت به خرید سفته اقدام کنند.
خاندوزی درباره خرید غیرحضوری سفته و برات اظهار کرد: کاربران عمومی از هر کجایی که هستند و از منزل و محل کار خود بدون مراجعه به شعب یا واحدهای فروش سفته، امکان خرید سفته را خواهند داشت. همچنین امکان صدور هر پنج مرحله پس از فروش سفته هم بدون حضور به شعب بانکی بهصورت الکترونیکی انجام میشود یعنی افراد میتوانند بهصورت ۲۴ ساعته و آنلاین ظهر نویسی سفته را هم انجام دهند.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حال حاضر سه بانک دولتی خصوصی و قرضالحسنه این خدمات اینترنتی را ارائه میدهند گفت: بانک ملی، بانک قرضالحسنه رسالت و بانک آینده از ۲۰ بهمن بهصورت برخط و ۲۴ ساعته سفته صادر میکنند. با صدور سفته الکترونیکی امکان جعل اسناد به صفر میرسد که این باعث گرهگشایی بخشی از مسائل اقتصادی خواهد شد.