سامانه حمایت از مشاغل خانگی یک سامانه برای حمایت از افرادی است که دارای کسبوکارهای خانگی و مستقل هستند. هدف این سامانه معرفی انواع کسبوکارهای خانگی و تخصیص اعتبار و وام به آنها در تمامی نقاط ایران است. در این مطلب از وبلاگ خریدشارژ به معرفی سامانه حمایت از مشاغل خانگی و بخشهای مختلف آن میپردازیم. همچنین به شما نحوه کار با وبسایت این سامانه را آموزش میدهیم. با ما همراه شوید.
فهرست مطالب
مقدمه
مسئله کسب درآمد از حیاتیترین مسائل برای تمامی مردم جهان به شمار میآید. امروزه میتوان از راههای گوناگون و متفاوت کسب درآمد کرد. انواع کسبوکارهای مختلف وجود دارند که شما با آشنایی و مطالعه کامل در مورد سبک و روش هرکدام میتوانید به کسب درآمد مشغول شوید. مشاغل خانگی را میتوان یکی از زودبازدهترین انواع کسبوکار دانست. شما میتوانید با کمک گرفتن از اقوام خود کسبوکار خانگی خود را ساماندهی کنید و خیلی سریع کسبوکار خود را به سوددهی برسانید.
سامانه حمایت از مشاغل خانگی چیست؟
همیشه کسانی هستند که دوست دارند بهاصطلاح، خودشان رئیس خودشان باشند و کسبوکاری مستقل و شخصیسازیشده را مدیریت کنند. مشاغل خانگی از آن دسته فعالیتهایی هستند که این امکان را برای متقاضیان کار فراهم میکنند تا بتوانند با بودجه محدود، به فعالیت و درآمدزایی بپردازند. برای حمایت از این مشاغل، سامانههایی روی کار آمده است که یکی از آنها، سامانه حمایت از مشاغل خانگی به آدرس mkh.mcls.gov.ir است.
مزایای سامانه حمایت از مشاغل خانگی
سامانه حمایت از مشاغل خانگی که زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت میکند، بستر بسیار عالی و سودمندی را برای همگی افراد فراهم آورده که با کسب اطلاعات کافی، کسبوکار خانگی خود را راهاندازی کنند. در صفحه اصلی این سامانه ابتدا، خبرهای مهم و بهروز این حوزه خبری قابلرؤیت میباشند.
بخشهای مختلف سامانه حمایت از مشاغل خانگی
اولین قسمت در این فهرست، راهنمای متقاضیان مشاغل خانگی است که شما با استفاده از این بخش فهرست، ثبتنام در این سامانه را آموزش خواهید دید. دومین قسمت این فهرست، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی است که در این بخش الگوی توسعه مشاغل خانگی، سامانه ملی مشاغل خانگی، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، سامانه خرید و ارسال محصولات مشاغل خانگی توضیح دادهشدهاند که یک نمونه از بسترهای پرداخت اینترنتی، سامانه شاپرک است.
قسمت بعدی فهرست، پرسش و پاسخ است که سؤالهای متفاوتی را از تمامی جهات پاسخ داده است و در بخش بعدی فهرست رشتههای مشاغل خانگی معرفی شدهاند. سپس قانون و دستورالعملهای مربوط به مشاغل خانگی اعلام شده است. در آخرین قسمت شما میتوانید با استفاده از آموزشهای نامبرده شده در فهرست، اقدام به ثبتنام در سامانه حمایت از مشاغل خانگی کنید.
نحوه ثبتنام مجوز کار مشاغل خانگی
فعالیت سامانه حمایت از مشاغل خانگی، اطلاعرسانی و راهنمایی افراد است؛ اما برخی از خدمات آن، تنها از طریق ثبتنام مشاغل خانگی در دسترس است. در این بخش راهنمای ثبتنام و ورود متقاضیان شاغل در سامانه ثبتنام مجوز کار مشاغل خانگی ارائهشده است.
ابتدا به سایت ثبتنام مجوز کار به آدرس mkh.mcls.gov.ir مراجعه کنید و یا عنوان سامانه مشاغل خانگی را در مرورگر خود جستوجو کنید. پس از ورود به وبسایت سامانه مشاغل خانگی با این صفحه روبرو میشوید؛ به پایین صفحه حرکت کنید تا با منوی راهنمای مراجعین در سمت راست صفحه برخورد کنید.
پایینترین گزینه منوی راهنمای مراجعین را که ثبتنام در سامانه نام دارد انتخاب کنید.
با کلیک بر روی گزینه ثبتنام در سامانه به صفحهای به این صورت وارد میشوید. در بالای این صفحه گزینههای صفحه اصلی، ثبتنام، فراموشی کد رهگیری، راهنما سؤالات متداول، ارتباط با ما، نظرسنجی، قوانین ثبتنام مشاغل خانگی و راهنمای افراد کمتوان را مشاهده میکنید.
برای انجام فرایند ثبتنام بر روی گزینه ثبتنام کلیک کنید؛ حال با توجه به نیاز خود یکی از گزینههای ثبتنام متقاضی مستقل، ثبتنام متقاضی تحت پوشش فرد پشتیبان و ثبتنام متقاضی پشتیبان را انتخاب کنید.
در مرحله بعد باید یک لیست کامل از اطلاعات را تکمیل کنید.
با انجام این مراحل و کلیک بر روی گزینه ادامه به صفحه بعد وارد میشوید.
در صفحه بعد به شما یک کد رهگیری داده میشود؛ کد رهگیری را در جایی یادداشت کنید و بر روی دکمه ادامه کلیک کنید.
صفحه بعد به مشخصات فعالیت اختصاص دارد که باید ابتدا خلاصهای از کسبوکار خودتان را وارد کنید. سپس، دارا بودن یا عدم سابقه فعالیت در رشته موردنظر خود را وارد و در صورت برخورداری از حق کپیرایت، آن را مشخص کنید. حال، مزیت رقابتی محصولات خود را بیان کنید و شرایطی که کسبوکار شما تحت تأثیر آن قرار میگیرد را نام ببرید.
همچنین، مشتریان محصولات خود، چگونگی بازاریابی و نحوه ارسال کالا را مشخص کنید. یکی از راههای ارسال کالا از طریق پست است که با مراجعه به سایت اداره پست میتوان از امکانات آن مطلع شد.
فهرست مشاغل خانگی ارائه شده در سامانه
مشاغل در چهار دسته کلی و بر اساس دستگاههای اجرایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، مرکز ملی فرش ایران، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و وزارت جهاد کشاورزی طبقهبندیشدهاند. در ادامه به معرفی مهمترین این موارد خواهیم پرداخت برای دریافت لیست کامل میتوانید به سامانه حمایت از مشاغل خانگی به نشانی mkh.mcls.gov.ir مراجعه کنید.
فعالیتهای فرهنگی و هنری
- پژوهشگری: محقق و پژوهشگر
- طراحی: طراح عروسک نمایشی
- طراحی و دوخت انواع لباس و مد: طراح پارچه و لباس
- نشریات مکتوب: ویرایشگر متون
- نرمافزار و رسانه برخط: برنامهنویس
- بازیهای رایانهای: مدلساز سهبعدی
- هنرهای حجمی: کلاژ و تابلوسازی
- هنرهای شنیداری: ترانه و تصنیف سرا
- هنرهای نمایشی: نقد و یادداشت نویس تئاتر
رشتههای مرتبط با صنایع
- صنایع نساجی، پوشاک و سراجی: خیاط لباس
- سایر: مونتاژکار لوستر
رشتههای مربوط به فرش دستباف
- قالیباف
- بافتههای داری و غیر داری: گلیمباف
- پوشاک سنتی: بافنده سنتی
- چاپهای سنتی: باتیک کار
- رودوزیهای سنتی: درویش دوز
- سازسازی سنتی: سازنده ساز سنتی
- صنایعدستی چرمی: حكاكی روی چرم
- صنایعدستی چوبی و حصیری: تولیدات چرمی دستدوز، معرقکار چوب
- صنایعدستی فلزی: قلمزنی
- صنایعدستی کاغذی: صحاف سنتی، پاپیه ماشه ساز
- طراحی و نقاش سنتی: طراح سنتی
- کاشی سنتی، سفال و سرامیک
- نساجی سنتی: انواع بافنده
- صنایعدستی دریایی: تراشکار صدف
- میناکاری: نقاش مینا
- صنایعدستی سنگی: تراشکار سنگهای قیمتی، فیروزه کوب
دامی، شیلات، کشاورزی
- فعالیتهای امور تولیدات دامی: پرورشدهنده حیوانات
- صنایع تکمیلی بخش کشاورزی: آمادهساز و بستهبندی
- فعالیتهای امور تولیدات گیاهی: تولیدکننده گیاهان دارویی و غذایی