مالیات رمزارزها
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی اعتقاد دارد استفاده از رمزارزها برای واردات مجاز است و از نظر شرعی مشکلی ندارد. او همچنین اعلام کرد به اعتقاد اکثر مراجع رمز ارزها مالیات ندارند.
«غلامرضا مصباحی مقدم» در هفتمین همایش مالی اسلامی با موضوع رمز ارزها اظهار داشت استفاده از رمز ارزها که در کشور تولید یا در بازار جهانی خریداری شده، برای واردات فناوری کالا و خدمات مجاز است و از نظر شرعی مشکلی ندارد.
تعیین مالیات رمزارزها
به گفته وی با وجود ۱۸۰ بانک مرکزی در جهان ۱۵ هزار رمز ارز داریم که غالب کشورها آن را بهصورت رسمی نپذیرفتهاند: «اگر رمز ارزها تبدیل به پول رایج شوند میتوان گفت که منفعت مصرفی و مالیات دارند.»
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی تأکید کرد غالب مراجع معتقدند که مالیات رمزارزها گرفته نمیشود بااینحال میتوان از آنها برای واردات استفاده کرد. او در پایان اظهار داشت با حضور صالح آبادی در بانک مرکزی شاهد تحول جدی در شورای فقهی بانک مرکزی و اجرای مصوبات آن تا بدنه بانکها و آموزش خواهیم بود.
گفتنی است هفتمین همایش مالی اسلامی با محوریت رمزارزها امروز برگزار شد. فناوری دفتر کل توزیع شده، اینترنت ارزش و دفتر کل جهانی، امکانسنجی ایجاد رمز ارز ملی، بررسی انواع رمز ارزها از منظر فقهی، اقتصادی، حقوقی، مالی، حسابداری؛ بررسی چگونگی مواجهه سایر کشور ا با رمزارزها و حاکمیت شرعی در عصر دیجیتال ازجمله محورهای این همایش بودند.
لازم به ذکر است پیشازاین، عضو مجلس خبرگان معامله رمز ارزها را بنابر دستورات فقهی اسلام جایز ندانسته بود. به اعتقاد وی اسلام چیزی را در معامله میپذیرد که منفعت طرفینی داشته باشد و چیزی مانند رمز ارزها که اعتبار محض است ارزش ندارد.