با اشیای ممنوعه در پرواز آشنا شوید

در سفر هوایی اعم از سفرهای داخلی و خارجی، اطلاع از وسایل مجاز و غیرمجاز و اشیای ممنوعه در کابین هواپیما یا قسمت بار، به شما کمک می‌کند تا سفر بی‌دغدغه‌ای داشته باشید.

بستن چمدان و وسایل سفر، یک هنر به حساب می‌آید؛ زیرا علاوه بر برداشتن وسایل ضروری باید مراقب باشید که الزامات خطوط هوایی و امنیت فرودگاه را رعایت کنید. برای هر سفر باید مطمئن شوید که اقلام مهم به‌راحتی در دسترس باشند و وسایلی را بردارید که باعث راحتی شما در پرواز می‌شوند. قوانین حمل بار مرتب تغییر می‌کنند و لزوم اطلاع از اقلام ممنوعه در پرواز بیش از پیش احساس می‌شود. نداشتن اطلاعات کافی گاهی اوقات دردسرساز است؛ چراکه باید چمدانتان را برای بررسی‌های امنیتی باز کنید و ضمن اتلاف وقت مجبور خواهید بود که نگاه آزاردهنده بقیه مسافران را تحمل کنید. قطعا هیچ‌کس دوست ندارد که سفر پردردسری داشته باشد؛ ازاین‌رو، تجربه و همین طور افزایش اطلاعات درباره اشیای ممنوعه در پرواز نقش بسزایی در اجتناب از چنین اتفاقاتی دارند.

اشیای ممنوعه در داخل هواپیما و بار پرواز [آپدیت 1401] - کجارو

برای حفظ امنیت و آرامش مسافرین، بردن وسایل زیر به داخل کابین هواپیما ممنوع است و جزو اشیای ممنوعه محسوب می‌شوند:

  • اشیای تیز: بردن هرگونه اشیا تیز و برنده مانند انواع چاقو، شمشیر، کارد سنگری، تیغ موکت‌بری، تیغ جراحی، دشنه، قیچی، پنجه‌بوکس و هرگونه شیء مشابه به داخل کابین ممنوع است.
  • انواع سلاح گرم: سلاح‌های نظامی، تفنگ‌های شکاری، ساچمه‌زن و هر نوع تفنگ اسباب‌بازی که به سلاح‌های واقعی شباهت داشته باشد.
  • انواع مهمات شامل نارنجک‌ها، فشنگ‌ها، دینامیک، انواع مواد آتش‌زا و باروتی، چاشنی‌های انفجاری و مواد محترقه، مواد منفجره مانند تی‌ان‌تی.
  • انواع اسپری‌ شامل گاز اشک‌آور، گازهای سمی و بی‌حس‌کننده، گاز فلفلی.
  • موادی که سریع آتش می‌گیرند مانند بنزین و کپسول‌های گاز مایع.
  • لوازم ورزشی: چوب بیلیارد، چوب گلف و هاکی، چوب بیس‌بال، باتوم اسکی، تیر و کمان.
  • ابزارآلات: بردن هرگونه بزار مانند چکش، انبر، پیچ‌گوشتی و سایر ابزارآلات به داخل کابین ممنوع است.
  • هرگونه مواد خوراکی و سبزیجات (در پروازهای بین‌المللی).
  • انواع عطر ادکلن و اسپری‌های خوشبوکننده.

اشیای ممنوعه در پروازهای خارجی

هنگام سفر به کشورهای خارجی باید ابتدا از اشیای ممنوعه و مجاز در کشور مقصد مطلع شوید؛ چراکه در برخی نقاط دنیا حتی یک تکه میوه می‌تواند تهدیدی بالقوه برای صنعت کشاورزی قلمداد شود. به‌عنوان‌مثال، در آمریکا به همراه داشتن هر نوع میوه‌ و سبزیجات تازه، خشک‌ و یخ‌زده برای ورود به این کشور ممنوع است. اگر در بار خود یک موز یا هر محصول کشاورزی داشته باشید و آن را اعلام نکنید، برای اولین ‌بار ۳۰۰ دلار جریمه می‌شوید و در دفعات بعدی این رقم به ۵۰۰ دلار افزایش می‌یابد.

محصولات کشاورزی در برخی کشورها جزو اقلام ممنوعه هستند

چنانچه در سفر به استرالیا، میوه‌ای همراه خود دارید، باید آن را اعلام کنید؛ چراکه این اقلام شامل جریمه از ۴۲۰ دلار به بالا می‌شود و حتی بنا بر نوع پرونده جریمه می‌تواند به هزاران دلار نیز برسد. برخی کشورها همچون بریتانیا این قانون را ندارند و می‌توانید تا دو کیلوگرم موز بدون اعلام قبلی به خاک این کشور وارد کنید.

سیب سبز و قرمز و موز

ورود محصولات گوشتی نیز به تعدادی از کشورهای دنیا ممنوع است؛ به‌طوری‌که اگر از کشورهای عضو اتحادیه‌ اروپا به خارج پرواز کنید، حمل محصولات لبنی و گوشت تازه بلامانع است؛ اما همراه داشتن این اقلام در سفر از کشورهای خارج از اتحادیه‌ اروپا به آن‌ها مجاز نیست. کسانی‌ که از اروپا به آمریکا سفر می‌کنند، نباید همراه خود سالامی داشته باشند. ژامبون و محصولات سالامی فقط از برخی کشورهای اروپایی و با کشتی‌های تجاری امکان ورود به خاک آمریکا را دارند.

مایعات

محدودیت حمل مایعات به داخل هواپیما به نوع ایرلاین‌ بستگی دارد؛ هرچند به‌طورکلی تمام مایعات و ژل‌ها باید در ظروفی با حجم کمتر از ۱۰۰ میلی‌‌لیتر و در کیسه پلاستیکی زیپ‌دار باشند. برای حمل خمیردندان، شامپو یا سایر مایعات حتماً آن‌ها را در ظروف کوچک مسافرتی قرار دهید.

برای داروهای مایع، هر کشور قوانین مخصوص خود را دارد که از قبل باید درباره این قوانین اطلاعات به دست آورید؛ گرچه در اکثر مواقع باید موضوع را به مأمور بازرسی اطلاع دهید. اقلامی همچون کره بادام‌زمینی، ریمل و اسپری نیز جزو مایعات محسوب می‌شوند؛ مواردی که مسافران اغلب از آن غافل هستند.

دارو و مواد مخدر

برخی داروها شاید در بسیاری از کشورها جزو اقلام عادی و مجاز برای پرواز باشند؛ اما در کشورهایی همچون امارات متحده عربی جزو اشیای ممنوعه هستند. ازجمله این داروها می‌توان به قرص کدئین، قرص ضدبارداری و داروهای ایدز و هپاتیت اشاره کرد که نباید همراه مسافران باشد. این کشور قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای درباره مواد مخدر دارد و کمترین مقدار مواد می‌تواند حداقل چهار سال زندانی داشته باشد و قاچاق آن مشمول مجازات مرگ می‌شود.

کسانی که به ژاپن سفر می‌کنند، نباید داروهایی نظیر سودوافدرین و دگزامفتامین را داشته باشند که برای درمان اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی استفاده می‌شود؛ در غیر این صورت احتمال بازداشت فرد وجود دارد. برای اینکه کدئین یا مورفین وارد ژاپن کنید، باید پیش از ورود به کشور گواهی مواد مخدر تهیه کنید.

به‌طور کل، از حمل داروی غیرضروری بپرهیزید و قرص‌ها را در بسته‌بندی اصلی خود نگه دارید. ضمن اینکه حتماً نامه یا نسخه‌ پزشک همراهتان باشد تا به مشکلی برنخورید. یادتان باشد که اگر ماده مخدری در کشورتان غیرقانونی است، در سایر کشورها نیز به همین منوال خواهد بود. حتی در کشور هلند که نسبت به مواد مخدر، قوانین منعطف‌تری دارد، همراه داشتن آن‌ها در پرواز می‌تواند شما را به دردسر بیندازد. اقلام دیگری مانند ماری‌جوانای طبی و خودکار ویپ که در برخی کشورها مجاز هستند، در امارات متحده عربی و سنگاپور غیرقانونی به حساب می‌آیند؛ درنتیجه بهتر است آن‌ها را با خود به سفر نبرید. اسباب‌بازی شبیه به سیگار یا پیپ الکترونیکی نیز در سنگاپور غیرمجاز است و شامل جریمه‌ای تا دو هزار دلار سنگاپور می‌شود.

ابزارآلات

ابزارآلات نیز از اشیای ممنوعه محسوب می‌شوند و در صورت لزوم می‌توانید آن را داخل چمدان به بخش بار تحویل دهید. بدون شک وسایلی مانند چکش و دریل اسلحه نیستند؛ اما می‌توانند خطرآفرین باشند و ازنظر امنیتی، سفر هوایی را به مخاطره می‌اندازند.

لوازم ورزشی

حمل لوازم ورزشی از قبیل چوب بیس‌بال و گلف، تیر و کمان، چوب بیلیارد و وسایلی ازاین‌دست به داخل هواپیما مجاز نیست. ورزشکاران و علاقه‌مندان به ورزش می‌توانند آن‌ها را به قسمت بار تحویل دهند یا این لوازم را در شهر مقصد تهیه یا اجاره کنند.

سوغاتی و هدیه

سازهای موسیقی که از گونه‌های در معرض خطر نظیر لاک لاک‌پشت و عاج ساخته شده‌اند، در برخی کشورها اشیای ممنوعه هستند. محصولات حیات‌وحش که حمل آن‌ها از آمریکا ممنوع است، شامل عاج فیل و پستانداران دریایی، محصولات تهیه ‌شده از لاک‌پشت‌های دریایی، چرم اکثر تمساح‌ها و کیمن‌ها و… می‌شود.




دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *