تصادف رانندگی قطعاً از آن اتفاقات ناخوشایندی است که امیدواریم با رعایت کردن قوانین و رانندگی هوشمندانه تجربهاش نکنیم؛ اما اگر باوجود همه رعایت کردنها تصادف کردیم باید چه کارهایی انجام دهیم؟ کارهایی هستند که حتماً بلافاصله پس از تصادف باید انجام دهید. با ما همراه شوید تا در این مطلب از وبلاگ خریدشارژ این کارها را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
مقدمه
تصادف رانندگی حتی اگر جزئی باشد، واقعاً یک تجربه ترسناک و استرسزا است. تصادفی که باعث خسارت مالی و جانی شود میتواند حتی باتجربهترین رانندگان را هم گیج کند؛ اما هرچقدر هم محتاط و قانونمدار باشیم همیشه احتمال تصادف وجود دارد. پس بهتر است نکات و مواردی که باید بعد از تصادف رانندگی رعایت کنیم تا امنیت خودمان و دیگران حفظ شود را بدانیم. در این مقاله با هم میخوانیم که اگر تصادفی اتفاق افتاد چه کار باید بکنیم و چگونه میتوانیم جلوی نگرانیهای غیرضروری را بگیریم تا مطمئن شویم همه در امنیت هستند و کارهای اولیه درخواست خسارت از بیمه برای آسیبدیدگان را انجام بدهیم.
اقدامات ضروری بعد از تصادف
خونسرد بمانید
مهمترین کار بهخصوص در تصادفهایی که خسارت جانی دارند، حفظ خونسردی است. با مسلط شدن به رفتارمان میتوانیم شرایط را بهتر مدیریت کنیم. بعد از تصادف رانندگی از صحنه فرار نکنید! کمک شما میتواند جان دیگران را نجات دهد. از طرفی اگر مقصر هستید، بیمه به کمکتان خواهد آمد، پس با آرامش اطرافتان را بررسی کنید.
با ۱۱۵ اورژانس تماس بگیرید
مطمئن شوید که زخمی نشدهاید. اگر سالم هستید یا زخمتان کم است و توانایی حرکت دارید، شرایط دیگر افراد را بررسی کنید. در صورت زخمی شدن خودتان یا دیگران بلافاصله با شماره ۱۱۵ اورژانس تماس بگیرید. سلامتی و نجات افراد مهمترین کاری است که باید انجام دهید.
از صحنه تصادف رانندگی عکس بگیرید
برای ثبت کامل جزییات بهتر است از صحنه تصادف عکس بگیرید. در صورت توافق رانندهها، مقصر حادثه را مشخص کنید.
با ۱۱۰ پلیس تماس بگیرید
در سال ۱۴۰۰ خسارت کمتر از ۱۶ میلیون تومان نیازی به کروکی ندارد؛ اما در هر شرایطی اعلام تصادف به پلیس را فراموش نکنید. ممکن است رانندهای که تقصیر را گردن گرفته است، نظرش را تغییر دهد یا خسارتی پیش آمده باشد که شما در آن لحظه متوجهش نشدید. از طرفی پلیس شخص یا اشخاص مقصر را دقیق مشخص میکند و خیال همه راحت میشود. برای پیشگیری از دردسرهای احتمالی تماس با پلیس را فراموش نکنید. در غیر این صورت برای شکایت از راننده مقصر در تصادف رانندگی به مشکل برمیخورید.
پس از تماس تلفنی با پلیس ۱۱۰ و اعلام آدرس دقیق محل تصادف، نزدیکترین واحد راهنمایی و رانندگی مأموری را به محل تصادف رانندگی اعزام میکند. به یاد داشته باشید که اولین اقدام پس از تصادف، تماس با پلیس است و اگر طرف مقابل از شما خواست که مشکل را بین خودتان حل کنید، نپذیرید و زیر بار نروید. بسیاری از اوقات اگر طرف مقابل مقصر تصادف باشد، از شما میخواهد که مشکل را بین خودتان حل کنید که این اتفاق میتواند نارضایتیهای بسیاری به همراه داشته باشد. بهتر است بعد از ورود پلیس به صحنه تصادف بقیه مراحل را پی بگیرید و با گرفتن خسارت خودرو از بیمه، صافی کاری و نقاشی آن را به دست فرد ماهری بسپارید.
راه را باز کنید
پس از تصادف در خیابان و جاده، خودرو را به حال خود رها نکنید. بسیار پیش آمده که توقف خودرو در خیابان سبب ایجاد تصادفهای شدیدتری شده است. همچنین رها کردن خودرو در خیابان سبب کند شدن حرکت سایر خودروها و ترافیک میشود. توصیه میشود که پس از تصادف خودرو را به سمت راست خیابان هدایت کنید. اگر در بزرگراه تصادف کردید، لزومی ندارد که خودرو را به حال خود رها کنید تا پلیس از راه برسد و مقصر حادثه را مشخص کند. این تصور اشتباه است و پلیس میتواند به دلیل سد معبر، رانندگان را جریمه کند.
بعد از تصادف رانندگی باید ماشین را به حاشیه سمت راست خیابان و محل امن ببرید. راه را باز کنید تا ترافیک درست نشود. چراغهای ماشین را روشن کنید. مثلث ایمنی را در فاصله مشخص از ماشین قرار دهید. حواستان باشد در شرایط زیر نباید ماشین را حرکت دهید:
حواستان باشد در شرایط خاص زیر نباید ماشین را حرکت دهید:
- تصادف جرحی، یعنی کسی آسیب دیده یا فوت کرده است
- تصادف با وسیله نقلیه متوقف که سرنشینی ندارد
- تصادف با عابر پیاده
- تصادف با ماشینهای سنگین
- تصادفهای زنجیرهای
اطلاعات و مدارک مورد نیاز را جمعآوری کنید
بعد از کارهای مهمی که برای نجات جان خودتان، اطرافیانتان و البته ماشینتان انجام دادید، نوبت به جمعآوری مدارک و اطلاعات میرسد. محل دقیق حادثه، نوع، رنگ و مدل ماشینی که با آن تصادف کردید را به خاطر بسپارید. از خسارتها، آسیبهایی که به ماشینها وارد شده است و هر چیزی که فکر میکنید در تصادف رانندگی تأثیر داشته است، عکس و فیلم بگیرید. در قدم بعدی مدارک زیر را از راننده مقصر بگیرید:
- نام کامل و مشخصات تماس
- تصویر بیمه شخص ثالث
- کارت ماشین
- کارت ملی
در حال حاضر همراه داشتن پرینت بیمه شخص ثالث اجباری نیست، در این صورت داشتن عکس آن هم کافی است.
به بیمه مراجعه کنید
آخرین اقدامی که پس از رسیدن پلیس و مشخص شدن مقصر در تصادف رانندگی باید انجام دهید مراجعه به بیمه است. طرفی که در تصادف مقصر نیست باید خسارت خود را از بیمه دریافت کند. اگر در تصادف مقصر شناخته شدید به دنبال گرفتن خسارت نباشید. درصورتیکه خودرو شما بیمه بدنه داشته باشد میتوانید با مراجعه به شرکت بیمه، خسارت خودرو را دریافت کنید.
تا ۵ روز بعد از تصادف باید به شرکت بیمه مراجعه کنید. مدارک لازم برای استفاده از بیمه شخص ثالث در خسارتهای مالی به شرح زیر است:
- کارت ملی، بیمهنامه و گواهینامه رانندهها
- کارت ماشینها
- سند مالکیت ماشین
- حضور راننده و ماشین آسیبدیده در شرکت بیمه
- اصل کروکی (موارد سازشی)
- کپی برابر اصل کروکی (موارد غیرسازشی)
- در خسارتهای جانی مدارک کمی متفاوت است:
- مدارک راننده مقصر شامل کارت ملی، گواهینامه و کارت ماشین
- کروکی تصادف
- پرینت بیمهنامه شخص مقصر
- گزارش بازجویی از رانندهها
- نظر پزشک قانونی
- گزارش رأی قاضی
- مدارک شناسایی مجروحان یا اشخاص متوفی
- گزارش پرونده پزشکی افراد بستریشده
- گواهی فوت
- گواهی انحصار وراثت اشخاص فوتشده همراه با مدارک شخصی وراث
- خرید آنلاین بیمه شخص ثالث
حتی باتجربهترین رانندهها هم بعد از تصادف رانندگی هول میشوند و شاید تصمیمهای اشتباهی بگیرند. با دنبال کردن قدمهایی که گفتیم، شرایط بحرانی را مدیریت کنید و نگرانی نداشته باشید. با همکاری شرکت بیمه میتوانید بدون دردسر خسارتهای مالی و جانی را دریافت و ماشینتان را در کوتاهترین زمان تعمیر کنید.