مدیرکل دفتر نظارت بر خدمات پستی و دفاتر پیشخوان دولت در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه تعرفههای خدمات کافینت مشخص نیست، از ممنوعیت ارائه خدمات کافینت در دفاتر پیشخوان خبر داد.
«شهرام حیشاد» درباره ممنوعیت ارائه خدمات کافینت در دفاتر پیشخوان دولت گفت: «مشخص نبودن تعرفههای این خدمات، نبود نظارت بر تسهیم درآمد و تراکنشهای مربوط به خدمات کافینت ازجمله دلایل این ممنوعیت است.» او همچنین در بخش دیگری از توضیحات خود گفت: به دلیل ارائه خدمات در فضای اینترنت، در صورت بروز تخلف و شکایت مشتریان، رگولاتوری نمیتواند به تخلفات رسیدگی کند.
ارائه خدمات کافینت در دفاتر پیشخوان دولت ممنوع است
حیشاد با تأکید بر اینکه دفاتر پیشخوان دولت موظف هستند فقط خدمات شناسنامهدار دستگاههای اجرایی که از رگولاتوری ابلاغ میشود را ارائه کنند، از ممنوعیت از فعالیتی خارج از این چارچوب خبر داد.
دفتر پیشخوان خدمات دولتی، بخش عمومی و غیردولتی یا دفتر پیشخوان، به دفاتری گفته میشود که دولت برای ارائه خدمات الکترونیک به مردم در سطح کشور احداث کرده است. همه دستگاههای اجرایی دولتی موظفاند خدمات الکترونیکی خود را از راه این دفاتر ارائه دهند. این دفاتر توسط بخش خصوصی اداره میشوند. یکی از دلایل تشکیل این دفاتر جلوگیری از موازی کاری دستگاههای دولتی و حرکت بهسوی دولت الکترونیک است.
حالا این ممنوعیت در شرایطی از طرف رگولاتوری مطرحشده که بیشتر شبیه به پاک کردن صورتمسئله است. تعداد قابلتوجهی از شهروندانی که امکان دسترسی به اینترنت ندارند یا ساکنان روستاها برای انجام برخی امور اینترنتی ناگزیرند به این دفاتر پیشخوان مراجعه کنند. این موضوع در شرایط اعلام ممنوعیت انجام امور مربوط به کافینت در این مراکز دسترسپذیری را کاهش خواهد داد و از سویی دیگر امکان انجام این امور در مراکز غیررسمی را نیز تشدید خواهد کرد.